Powerlifting

Styrkelyft en rolig kraftsport

Sveriges Starkaste Man 2014

I mitten av augusti 2014 avgjordes den mycket prestigefulla tävlingen ”Sveriges Starkaste man”. Storfavoriten var Johannes Åsrsjö som vunnit tävlingen varje år sedan 2009. Så det var inte helt oväntat att det även var han som klev högst upp på pallen detta år. Det blev helt enkelt den dominans som många hade trott. Johannes tog vinsten med 59p.

Däremot var det betydligt jämnare om andra och tredjeplatsen. Både Martin Forsmark och David Nyström stannade på 47,5p men Martin tilldelades andraplatsen efter att man följt de regler som gäller om två personer får samma slutpoäng.

Sveriges Starkaste man har anordnats sedan 1995 då Magnus Samuelsson vann titeln. Han är även den som än så länge vunnit flest segrar (9st) även om Johannes Årsjö tar tydliga steg för att klå Samuelssons rekord.

Sveriges Starkaste man är en tävling där deltagarna ska tävla i olika styrkegrenar men där dessa skiljer sig rejält mot klassisk styrkelyftning. Istället för bänkpress, marklyft och liknande grenar så är det stora stenblock som ska lyftas eller bussar som ska dras.