Powerlifting

Styrkelyft en rolig kraftsport

Planer på att börja med ishockey?

Det förekommer idag en hel del prat om träning, hälsa och välmående. Vi ska bland annat lyfta tunga vikter för att bygga muskler och bli snygga. Men något som vi kan lära oss av barnen, och som många vuxna måste gå tillbaka till, är lagsporter. Att spela hockey kan till exempel bidra till motion, tung träning och psykiska fördelar som lagandan ger.

Vad behöver du?

Om du är sugen på att starta en lagsport med ett gäng kompisar finns det några saker att ta tag i först. Det gäller inte bara att boka in en tid och plats som passar alla, att ha råd att boka den platsen och att hitta ett helt lag du kan träna med. Ni måste även få tag på utrustningen.

Det räcker nämligen inte riktigt med mål, klubbor och en puck, även om det är av stor vikt, utan ni behöver också rätt utrustning på er själva. Som tur är finns det en hemsida som erbjuder hockeyutrusning till både juniorer och seniorer. Där kan du ta en titt på hockeyhjälmar, skridskor, kläder, handskar, väskor, och mycket mer.

Kolla in utbudet, beställ hem och sätt igång med den roliga träningsformen redan idag!

Kom igång med din hockeyträning

Om du inte spelat hockey så mycket tidigare så kan det kännas lite motigt de första gångerna som du är på is. Om du kollar upp med någon klubb i din närhet så finns det säker nybörjare som du kan få börja träna med. Ju mer du tränar desto bättre kommer du att bli. Det gäller inte att ge upp bara för att det känns jobbigt. Till slut så kommer du att älska träningen då du börjar se resultat.

Snart så får du säkert spela någon match och inse vilken betydelse träningen har. Efter din första match så kanske du vet mer vad du behöver träna på. Det kan vara skridskoåkning eller träna mer på dribblingar. Den som tränar ert lag ser också vad som du behöver förbättra tills nästa match.